Homepage
VSC-update
Een maandelijkse VSC-update?

Het netwerk

organisaties waar we mee samenwerken

De VSC is een netwerkorganisatie. Samenwerken is waar we voor staan en wat we stimuleren. Op deze pagina zijn de organisaties te vinden waar we graag mee samenwerken.

 • Ecsite is het Europese netwerk van wetenschapsmusea en science centra. De VSC houdt dankzij Ecsite vinger aan de pols over Europese ontwikkelingen. De jaarlijkse Ecsite Conferentie is de plek voor nieuwe ontwikkelingen en kennisdeling. De VSC is daar altijd vertegenwoordigd.

  Ecsite
 • In 2012 publiceerde de VSC Een familievriendelijk museum. De auteurs van deze handleiding Mijke de Hartog en Marie Anne Remmelink geven tevens advies en workshops aan musea over familievriendelijkheid. De VSC werkt samen met Familiemusea om het thema te blijven agenderen.

  Familiemusea
 • Allerlei verschillende musea organiseren ieder halfjaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De VSC werkt samen met de Museumjeugduniversiteit omdat we geloven dat dit concept naadloos aansluit bij de doelen van de VSC _leden.

  Museumjeugd-universiteit
 • De Nederlandse Museumvereniging is de brancheorganisatie van de Nederlandse musea.De VSC wisselt met de Museumvereniging kennis uit over familiebezoek en musea en over projecten voor kinderen.

  Nederlandse Museumvereniging
 • De Stichting Academisch Erfgoed bundelt de krachten van de academische collecties in Nederland.De VSC organiseert jaarlijks een bijeenkomst met de SAE over een gedeeld thema.

  Stichting Academisch Erfgoed

Ecsite

Ecsite is het Europese netwerk van wetenschapsmusea en science centra. De VSC houdt dankzij Ecsite vinger aan de pols over Europese ontwikkelingen. De jaarlijkse Ecsite Conferentie is de plek voor nieuwe ontwikkelingen en kennisdeling. De VSC is daar altijd vertegenwoordigd.

Ecsite

Familiemusea

In 2012 publiceerde de VSC Een familievriendelijk museum. De auteurs van deze handleiding Mijke de Hartog en Marie Anne Remmelink geven tevens advies en workshops aan musea over familievriendelijkheid. De VSC werkt samen met Familiemusea om het thema te blijven agenderen.

Familiemusea

Museumjeugd-universiteit

Allerlei verschillende musea organiseren ieder halfjaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De VSC werkt samen met de Museumjeugduniversiteit omdat we geloven dat dit concept naadloos aansluit bij de doelen van de VSC _leden.

Museumjeugd-universiteit

Stichting Academisch Erfgoed

De Stichting Academisch Erfgoed bundelt de krachten van de academische collecties in Nederland.De VSC organiseert jaarlijks een bijeenkomst met de SAE over een gedeeld thema.

Stichting Academisch Erfgoed

 
Kennisbank
Lid worden & inloggen mijn vsc