Homepage
VSC-update
Een maandelijkse VSC-update?

Projecten

achtergronden bij de projecten die we doen

De VSC heeft verstand van wetenschapseducatie en -communicatie. We zijn ook sterk in het creëren van een informele leeromgeving voor een groot publiek. Die kennis en ervaring delen we graag via projecten. Elk project heeft meerwaarde voor het hele VSC-netwerk. 

We kiezen gericht voor twee soorten activiteiten, die voortvloeien uit ons profiel:
 
Aantrekkelijke publieksprojecten
Onze drijfveer is: meer kinderen en families interesseren in wetenschap en techniek en hen inspireren in hun dagelijks leven, (toekomstige) studie of werk. Dit doen we via landelijke publieksprojecten, die we samen met externe partijen opzetten. Zo vergroten we onze bekendheid en laten we zien dat wetenschapsmusea en science centra leuk en dichtbij zijn en je 'wetenschapswijs' maken. Als vereniging kunnen we ook grotere plannen uitvoeren, die voor elk individueel lid niet haalbaar zijn.
 
Expertiseontwikkeling
We kijken kritisch naar wat we doen, waarom we het doen en waar het beter kan. Want als de medewerkers van alle VSC-leden meer weten en kunnen, merkt de bezoeker dat meteen. Daarom organiseren we projecten rond kwaliteitsverbetering. Denk aan een handboek over de inzet van social media of een benchmark om het effect van onze workshops te meten. 
 
Meer weten? Klik op de groene projectbalk bovenaan. 
 
Onze partners
We hebben veel te danken aan onze waardevolle samenwerkingspartners. Zij brengen ideeën, faciliteiten, kennis en ervaring in. Zo helpen ze ons innovatief te blijven en projecten te realiseren die aansluiten bij de belevingswereld van onze doelgroepen.
 
 
We staan altijd open voor nieuwe samenwerkingsverbanden, dus aarzel niet te bellen of mailen voor een kennismaking: Marjelle van Hoorn 06 81030779
 
Kennisbank
Lid worden & inloggen mijn vsc